Dans och kulturresa till Kuba

Kommande resa:
27 december 2019
 

Vårt innehållsrika program pågår i 10 dagar med möjlighet till 4 dagars tillägg för den som önskar stanna lite  längre på egen hand.(Du kan välja egna resdatum men då ingår inte transfer från flygplatsen. Men vi hjälper dig att boka den.) Vi tillhandahåller ett omsorgsfullt planerat dans och kulturpaket med en danskurs på 16 lektioner med professionella danspedagoger och en dansassistent per elev. Kursen innehåller Salsa, Son,Mambo, Cha-cha-cha, Rumba, Afrokubansk dans och Reggeaton. 
Alla är välkomna! Du behöver inga förkunskaper, vi gör nivåindelningar  i gruppen.

 

På kvällarna dansar vi till de bästa livebanden på Kuba. Vi håller oss uppdaterade om vad som händer på Havannas musikscen och vi besöker de mest aktuella salsaklubbarna.
Vi vill ge våra medresenärer ett brett utbud av Kubas kulturliv och därför tar vi er med till folkloristiska kulturaktiviteter som är aktuella och
mest intressanta för just den period som vi är där. Vi rekommenderar olika aktiviteter varje kväll. Vi besöker musikbarer, discotek eller Casa de la musica som är Havannas livescen där Kubas största och mest kända band spelar. 

För oss är gemenskapen i gruppen viktig och du bjuds in till en välkomstmiddag på hotellet när du kommer till Kuba.  Under de tio dagarna så anordnas kvällsaktiviteter på kvällarna som är frivilliga. Vid programmets slut ordnar vi en Kubansk avskedsfest med gruppen samt våra kubanska danslärare och assistenter som vi kallar "Noche cubana".

Vill du åka med ?
Om du är intresserad att följa med oss till Kuba, så fyll i dina uppgifter i kontaktformuläret eller ring oss så skickar vi dig hela programmet och övrig information om innehållet. För att garanterat få en plats i gruppen, måste du anmäla dig så snart som möjligt. Flygbiljetten blir också dyrare ju närmare avresa man kommer.

Trinidad- kolonialstaden som utsetts av UNESCOS till ett av våra världsarv

loading...

I de tio dagarna ingår även en resa till den vackra Kolonialstaden Trinidad på tre nätter. Där bor vi i Casas Particulares (bed and breakfast) något man bör prova om man är på Kuba. Där får man oftast äta den bästa hemlagade maten. I Trinidad solar och badar vi på Playa Ancón, den 7 km långa stranden som anses vara södra Kubas finaste strand. Vi får tid att se oss omkring i denna välbevarade kolonialstad som utsetts till ett av Unescos världsarv. Här finns en del trevligt att shoppa som handarbeten av garn, trä och diverse andra material. Här kan du hitta fina målningar och musikinstrument. På kvällarna går vi på Casa de la musica- Trinidad som ligger ute på det vackra gamla torget med stentrappan upp dit dansmusik spelas  av olika band. Ibland ges folklore- föreställningar där. Det är magiskt att dansa under stjärnornorna i den varma natten och kanske gå till Casa de la trova och dansa lite Son. 

Några av våra boenden i Havanna och Trinidad

loading...

Casa particular eller privat Hostal är den populära formen att hyra rum i Havanna.  Det bästa bemötandet och gästvänligheten får man i ett privat hostal som dessa. Vi har genom åren hittat bra casas som vi återkommande samarbetat med. Det finns både singelrum och dubbelrum som lämpar sig bra för två som vill dela rum. Frukost ingår i vårt dans och kulturpaket under de tio dagarna som vi är tillsammans. Hyr du extra rum för att stanna på egen hand efter gruppresan, så ingår också frukosten i det pris som du får. 

    Kuba är dansens land,

    salsamusiken tystnar aldrig!

   Havanna, Havanna,

    allt är havanna...

    Två vilda passioner har jag,

    staden och natten.

    Att minnas Havanna är som

    att öppna en Pandoras ask

    som innehåller alla dessa

    smärtor, alla dessa dofter

    denna aftonens musik...
 

   av Guillermo Cabrera Infante
 

Här kan du läsa en artikel om vår senaste resa till Havanna och Trinidad på Kuba!

http://www.nsd.se/helgbilagan/artikel.aspx?ArticleID=6892619&fb_source=message

 

Vårt dansteam i Havanna består av mycket professionella och välrenomerade dansare, koreografer. De välkomnar er resenärer med stor värme, charm och glädje. De delar med sig av danskunskaper och guidar dig i den genuint kubanska stilen att dansa.